Stil op til Ungerådet

Mere information

STIL OP TIL UNGERÅDET

 

FAQ

Hvad er Ungerådet?

Ungerådet er en sammenslutning af unge (13-20 år) i Hørsholm. Ungerådet sørger for, at unges stemmer bliver hørt, når der skal træffes beslutninger i Hørsholm Kommune. Derudover arbejder rådet på idéer, projekter og arrangementer, der kan gøre Hørsholm til et federe sted at være ung.

Jeg bor ikke i Hørsholm Kommune. Kan jeg stille op til Ungerådet?

Jep, du kan stille op til Ungerådet, hvis du bor eller går i skole i Hørsholm Kommune og er mellem 13 og 20 år gammel.

Hvordan stiller jeg op som kandidat til Ungerådet?

Det er ganske nemt - se videoen her:

Når du har tilmeldt dig, opretter ungerådskoordinatoren din kandidatprofil på Ungihorsholm.dk/ungeraadet. Profilen viser dit fulde navn, dit klassetrin, den skole/forening du stiller op fra og din mærkesag. (Telefonnummer, mailadresse og CPR-nummer er altså ikke synligt for andre).

Hvordan foregår afstemningen til valget?

Mandag den 1. februar er store valgdag. Her kan alle mellem 13 og 20 år, der bor eller går i skole i Hørsholm, stemme på de opstillede kandidater på ungihorsholm.dk. Du har én stemme. Du kan stemme på alle opstillede kandidater - ikke kun dem fra din egen skole/forening. Der skal vælges 2 kandidater fra hver skole og 3 kandidater fra foreninger og andre organisationer (fx Tennisklubben, Ungdomsklubben, Ungehuset...). Når alle stemmer er talt op, kontaktes de valgte kandidater og resultatet offentliggøres på ungihorsholm.dk.

Hvor meget arbejde kræver det at være med i Ungerådet?

Det er op til dig. Det nye Ungeråd sætter selv ambitionsniveauet på rådets første møder, hvor vi planlægger, hvilke mærkesager vi vil arbejde med i løbet af året. I udgangspunktet skal du regne med at sætte tid af til at mødes ca. 1 gang om måneden til et hyggeligt aftenmøde med fællesspisning, og så er det op til dig, hvor mange timer du vil lægge i arbejdet derudover.

Hvad bliver min rolle i Ungerådet? Hvilke slags opgaver skal jeg stå for?

Der er plads til alle i Ungerådet, og der er mange forskellige opgaver at vælge imellem. Kan du lide at lave kreativt grafisk arbejde? Så er det måske dig, der skal designe kampagner eller lave indhold til Ungerådets instagram. Kan du lide at lave præsentationer og debattere? Så er det måske dig, der skal være Ungerådets talsperson, når rådet mødes med politikerne i kommunalbestyrelsen. Kan du lide at arrangere og koordinere? Så er det måske dig, der skal stå i spidsen for rådets festudvalg og hjælpe med at planlægge sociale aktiviteter for unge i Hørsholm. Husk også på, at Ungerådet er spritnyt, så du har stor mulighed for at sætte dit præg og være med til at definere, hvilke slags opgaver Ungerådet skal stå for.

Hvor tit mødes Ungerådet?

Ca. 1 gang om måneden til et hyggeligt aftenmøde med fællesspisning (evt. online, hvis nødvendigt grundet COVID-19).

Hvad med COVID-19?

Ung i Hørsholm, som koordinerer Ungerådet, er naturligvis meget opmærksomme på situationen omkring COVID-19. Vi følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer, og Ungerådsvalget er planlagt sådan, at alt kan afvikles digitalt om nødvendigt.

Hvem kan jeg kontakte, hvis jeg har spørgsmål til Ungerådet eller ungerådsvalget?

Du er altid velkommen til at kontakte Ungerådskoordinator Sofie Hansen på tlf. 21454496 eller mail soha@horsholm.dk eller sende en besked til @ungeraadet_horsholm på Instagram.

 

VIL DU VIDE MERE?

Du kan læse mere om, hvorfor Hørsholm Kommune skal have et Ungeråd, hvad Ungerådets formål er, og hvordan din skole kan blive involveret, lige her: Ungerådsvalg 2021_info.pdf


Tilmeld dig nu
Praktiske oplysninger
Underviser
Ledige pladser Der er 49 ledige pladser
Pris Det er gratis at deltage
Andre muligheder Stil op til Ungerådet