Søg Ungepenge

 

Har du en god idé – så prøv den af

UngePenge er en pulje på 40.000 kr. årligt, som har til formål at hjælpe til at gode idéer kan blive prøvet af i virkeligheden. Puljen gør det let og hurtigt at søge om op til 5.000 kr. til sit event / projekt / idé – og der er kort svartid på max en uge.

Vi er godt klar over, at mange projekter kræver et større budget end 5.000 kr., men vi mener, at langt de fleste projekter kan prøves af i lille skala – som et enkelt event, en prototype, en undersøgelse eller lignende. UngePenge støtter den slags afprøvninger, og mener at det kan gøre en idé mere skarp og give noget konkret at arbejde videre med.

Hvis du mangler inspiration til, hvordan din idé kan afprøves, så er du altid velkommen til at kontakte vores projektrådgivning og få hjælp til dette.

Hvem står bag puljen og hvad støtter puljen

UngePenge er etableret af Center for Kultur og Fritid og Center for Dagtilbud og Skole i Hørsholm Kommune. Målet med puljen er at fremme aktivt medborgerskab blandt unge ved at gøre det let og tilgængeligt at få gode idéer prøvet af i den virkelige verden. Der findes i forvejen gode muligheder for at søge penge til projekter i Hørsholm Kommune, både gennem Sport-, Fritid og Kulturudvalget og gennem Børne- og Skoleudvalget.

Disse muligheder betyder dog også en lang behandlingstid og krav om en god og veldokumenteret ansøgning. Visionen er, at projekter kan afprøves gennem UngePenge puljen, og på baggrund af denne afprøvning kan man evt. fortsætte med at ansøge gennem de politiske udvalg.

På den måde ønsker vi at gøre det let at komme i gang med et projekt, samtidig med at kravene til de projekter der realiseres i fuld skala fastholdes på et højt niveau.

UngePenge Bevillingsudvalget

UngePenge uddeles af et bevillingsudvalg bestående af unge, der selv har erfaring med og interesserer sig for projekter, iværksætteri og events. Hvis du har lyst og kompetencer til at være med i udvalget, så er du velkommen til at kontakte os.

Der deltager også en medarbejder fra Center for Dagtilbud og Skole samt en medarbejder fra Center for Kultur og Fritid, som på lige vilkår med det øvrige udvalg har stemmeret.

Hvad støtter UngePenge

UngePenge støtter

Projekter som har til formål at afprøve en idé i virkeligheden

Projekter for og af unge i aldersgruppen 13 til 25 år

Projekter med et budget på maks. 5.000 kr.

Projekter, som foregår i Hørsholm Kommune eller på anden måde har tilknytning til Hørsholm

Projekter som kan være med til at skabe debat

UngePenge går op i

Åbenhed, så vi prioriterer åbne arrangementer

Frivillighed, det vil som udgangspunkt ikke være muligt at søge om lønninger til jer selv gennem UngePenge

Projekter, der kun prøver noget af – også hvis det er helt små projekter, for det er sådan viden bliver skabt

God stil, så dit projekt skal overholde loven og respektere øvrige medborgere

Sådan søger du

Du søger UngePenge via ansøgningsskemaet her på siden – din ansøgning bliver sendt videre til bevillingsudvalget med det samme, og du har et svar på din ansøgning indenfor en uge (dog undtaget skolernes ferier)

Hvilke krav stilles der til projekter

UngePenge deler projekter som får støtte på websites og Facebook samt evt. i en pressemeddelelse til lokalpressen.

Det materiale du sender i ansøgningen må bruges i den sammenhæng.

Du skal sørge for at have kvitteringer på alle udgifter i projektet, og disse skal efterfølgende afleveres til kommunen.